Χορτόσουπα για ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού ενάντια στις ιώσεις από την Διατροφολόγο Μαρία Τσολάκη
- Γράφτηκε από τον/την Μαρία Τριγώνη
Η Διατροφολόγος – Διαιτολόγος Μαρία Τσολάκη σας προτείνει χορτόσουπα για να ενισχύσετε την άμυνα του οργανισμού σας ενάντια στις ιώσεις.
Αφού πλύνουμε καλά τα λαχανικά (το μανιτάρι πρώτα το ξεφλουδίζουμε), τα βάζουμε να βράσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 κ.σούπας ελαιόλαδο, ½ κ.σούπας αλάτι και το λεμόνι. Αφού η σούπα έχει αρχίσει να πήζει την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μπορούμε να προσθέσουμε και ½ κ.σούπας ελαιόλαδο ωμό. Στη συνέχεια πολτοποιούμε την σούπα στο μπλέντερ. Μπορούμε να σερβίρουμε σαν κύριο γεύμα ή σε μικρότερη ποσότητα ως βραδινό ή ακόμα σαν συνοδευτική σάλτσα με 1 κομμάτι κοτόπουλο φιλέτο ή ψάρι.
Θρεπτική αξία της χορτόσουπας
Περιέχει κάλιο, ψευδάργυρο, και πολυφαινόλες. Επίσης είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά αφού περιέχει βιταμίνες Α, C,E,K και βιταμίνες του συμπλέγματος Β . Περιέχει Ω3-Ω6 λιπαρά οξέα, σελήνιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο και φολλικό οξύ. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.