BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

super course

Το αυγό η πιο πλήρης τροφή για τον ανθρώπινο οργανισμό, από τη Διατροφολόγο Τσολάκη Μαρία

Είναι τόσο μικρό σε όγκο αλλά τόσο πολύτιμο σε θρεπτικά συστατικά. Το αυγό αυτή η μικρή χειροβομβίδα θρεπτικών συστατικών που δύσκολα μπορεί να το ανταγωνιστεί οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο γιατί είναι φυσική πηγή μικροθρεπτικών συστατικών, πλούσιο σε Βιταμίνη Α, Β6, Β12, D και Ε, φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά, Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα καθώς επίσης εμπλουτίζει τον οργανισμό με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας.

Ιδιαίτερα κατά την περίοδο της ανάπτυξης του ανθρώπου το αυγό αποτελεί θεμέλιο λίθο.

Θυμόμαστε από παλιά και δυστυχώς μέχρι και σήμερα να λένε: «Πετάξτε τον κρόκο και φάτε το ασπράδι – περιέχει πρωτεΐνη».

Μια απολύτως άστοχη οδηγία που εγώ προσωπικά θυμάμαι να την ακούω από μικρό παιδί.

Είναι κάτι που σίγουρα δεν ισχύει αφού ολόκληρο το αυγό αποτελεί την πιο πλήρη τροφή.

Αναλυτικότερα βλέπουμε:

ΑΥΓΟ

ΚΡΟΚΟΣ

ΑΣΠΡΑΔΙ

77 θερμίδες

Λίπος ΛΙΠΑΡΑ Ω3-Ω6 4γρ (το 1,5 μόνο κορεσμένο)  -----
Βιταμίνες συμπλέγματος Β ν ν
Σίδηρο ν ν
Πεπτίδιο για την μείωση της αρτηριακής πίεσης ν
Φώσφορο, Μαγνήσιο, Κάλιο, Θείο, Χρώμιο ν
Χολίνη, Λεκιθίνη ν
Βιταμίνες Α, Ε, D ν
Πρωτεΐνες ν ν
Απαραίτητα αμινοξέα ν

Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση του αυγού δεν σχετίζεται με την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, αφού είναι μύθος ότι ανεβάζει τη χοληστερίνη ,γεγονός που επικράτησε από τα παλαιότερα χρόνια και καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο τρόπος που μαγείρευαν το αυγό δημιουργούσε το πρόβλημα (αυγά με λίγδα, με λουκάνικα, με τυριά-κορεσμένο λίπος).

Το ασπράδι και ο κρόκος λοιπόν συνεργάζονται μεταξύ τους για να προσφέρουν στον οργανισμό μια επαρκή δόση σημαντικών βιταμινών, υγιεινών λιπαρών, ιχνοστοιχείων και άλλων θρεπτικών συστατικών – και όλα αυτά με πολύ μικρή θερμιδική επιβάρυνση. Λίγες θερμίδες - πολλά θρεπτικά συστατικά.

Ποια η χρησιμότητα του αυγού στον οργανισμό;

  • Τα αυγά επιδρούν θετικά στην καλή ψυχολογία.
  •  Ενισχύουν την μυϊκή μάζα.
  •  Δρουν προστατευτικά ενάντια στον καρκίνο λόγω της χολίνης που περιέχουν.
  •  Αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού επομένως δρουν βοηθητικά στο αδυνάτισμα.
  •  Μειώνεται η πιθανότητα για εγκεφαλικό επεισόδιο –αντίθετα παρουσιάζεται βελτίωση στη μνήμη.
  •  Αποτοξίνωση του ήπατος
  •  Ενισχύουν την όραση και την καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
  •  Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συμβάλλουν στην σωστή ανάπτυξη του εμβρύου.

Προτιμήστε ολόκληρο το αυγό ακόμη και σε καθημερινή βάση, σφιχτό, μελάτο, ομελέτα η αυγά μάτια –ποσέ, συνοδεύοντάς το με μία πράσινη ανάμικτη σαλάτα και θα έχετε έναν θησαυρό στο τραπέζι σας!

Τσολάκη Μαρία –Διατροφολόγος
Διαιτολογικό γραφείο αλλάΖΩ
Μαλακούση 10 – 1ος όροφος
Τηλ:2331021721

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69