BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

super course

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της διατροφής απέναντι στον καρκίνο, από τη Διατροφολόγο Μαρία Τσολάκη

Πριν αναφέρουμε τον αξιόλογο ρόλο των τροφών απέναντι στον καρκίνο θα ήταν εύλογο να δούμε αρχικά τι είναι ο καρκίνος.

Ο καρκίνος είναι μία ασθένεια των κυττάρων τα οποία είναι βασικά δομικά στοιχεία του σώματος. Το σώμα μας αναπαράγει συνεχώς νέα κύτταρα για να μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε, να αντικαταστήσουμε τα φθαρμένα κύτταρα ή να επουλώσουμε τα κατεστραμμένα κύτταρα μετά από κάποιο τραυματισμό. Με λίγα λόγια ο καρκίνος είναι η υπερπαραγωγή κυττάρων στο σώμα.

Τα  κύτταρα λοιπόν τρέφονται για να ολοκληρώσουν κάποιες λειτουργίες και φυσικά τρέφονται από τις τροφές που τρώμε. Κάποιοι από τους αυξητικούς παράγοντες για τα κύτταρα είναι οι τοξίνες, το στρες, το κάπνισμα, η καθιστική ζωή , περιβαλλοντικοί παράγοντες, έκθεση στον ήλιο και η κακή αιμάτωση των κυττάρων όπου αναγκάζουν τα κύτταρα να διαιρεθούν νωρίτερα και έτσι δημιουργούνται οι όγκοι. Μια θεραπεία αντιμετώπισης του καρκίνου είναι η εξασφάλιση της άμυνας του οργανισμού.

Πρέπει να γίνει σαφές ότι ο καρκίνος οφείλεται στην κακή αιμάτωση των κυττάρων και έχει σχέση με ψυχολογικούς παράγοντες, την διατροφή και τον αρνητικό τρόπο ζωής. Όπως σε όλες τις παθήσεις λοιπόν έτσι και στον καρκίνο  η καλύτερη άμυνα είναι η πρόληψη.

Θα δούμε παρακάτω ποιες τροφές μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου… θα πω με σιγουριά.

Η βιταμίνη Α ….   : Μεγάλο ενδιαφέρον έχει για τη σύγχρονη έρευνα ο ρόλος της βιταμίνης Α και του κινδύνου εμφάνισης του καρκίνου. Μια από τις λειτουργίες της είναι ο έλεγχος διαφοροποίησης των κυττάρων.Εχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει τη διαδικασία της καρκινογένεσης. Σημαντική επίσης είναι και η ύπαρξη σχέσης μεταξύ προσλήψεων βιτ Α και μειωμένης συχνότητας εμφάνισης του καρκίνου του πνεύμονα. Η έλλειψή της ενοχοποιήθηκε για αυξημένη πιθανότητα προσβολής γυναικών από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Η βιταμίνη C….  : Η αντιοξειδωτική της δράση και ο ρόλος της στη διατήρηση της ακεραιότητας του κολλαγόνου των ιστών δείχνει ότι μπορεί να παίξει σπουδαίο ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου. Η χαμηλή κατανάλωση ασκορβικού σχετίζεται με υψηλό ποσοστό καρκίνων στομάχου και οισοφάγου καθώς και με δυσπλασία του τραχήλου της μήτρας.

Η βιταμίνη Ε – Σελήνιο ….   : Το σελήνιο δρα συνεργικά με τη βιταμίνη Ε όπου προστατεύει την ακεραιότητα των ακόρεστων λιπαρών οξέων της μεμβράνης από οξειδωτικές βλάβες. Εχει παρατηρηθεί υψηλότερο ποσοστό καρκίνου σε γεωγραφικές περιοχές όπου η πρόσληψη σεληνίου είναι χαμηλή.

Φυτικές ίνες …   : Η πλούσια σε φυτικές ίνες καθημερινή διατροφή βοηθάει την πρόληψη του καρκίνου του παχέως εντέρου γιατί αυξάνει τον όγκο του περιεχομένου του , με συνέπεια αυτό να αποβάλλεται γρήγορα και έτσι  αραιώνει τη συγκέντρωση των ουσιών που προκαλούν καρκίνο όταν έρχονται σε επαφή με το βλεννογόνο του εντέρου.

Σιταρόχορτο* …  : Ο χυμός χλωροφύλλης αναπλάθει τους ιστούς. Η χλωροφύλλη σιταρόχορτου εξουδετερώνει τοξίνες που βρίσκονται μέσα στον οργανισμό μας. Καταπολεμά τους όγκους.

Πίνακας τροφών που σχετίζονται με την καταπολέμηση και πρόληψη του καρκίνου:

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε

ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ

Καρότο

Χυμός πορτοκαλιού

Αμύγδαλα

Φασόλια

Σπανάκι

Πράσινη πιπεριά

Ηλιόσποροι

Σπανάκι

Βερίκοκα

Γκρειπ φρουτ

Σπανάκι

Καλαμπόκι

Ροδάκινα

Μπροκολο

Αβοκάντο

Μαύρο ψωμί

Αυγό

Πορτοκάλι

Φουντούκια

Ηλιόσποροι

Γάλα

Συκώτι βοδινό

πεπόνι

Μπρόκολο

αχλάδι

 

κουνουπίδι

Ελιές

 
 

Πατάτα

Μαϊντανός

 
 

Σπανάκι

Ψάρια

 
 

Ντομάτα

   

 

Πρόληψη και συστάσεις:

  • Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας φρέσκα λαχανικά και φρούτα
  • Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες
  • Καταναλώστε τροφές χαμηλών λιπαρών και χοληστερόλης και κυρίως ζωικού λίπους
  • Ελέγξτε τακτικά το βάρος σας και την ύπαρξη παχυσαρκίας
  • Αποφύγετε τα καμένα μέρη των κρεάτων και τα τσιγαριστά. Όχι στις καπνιστές τροφές
  • Αντικαταστήστε το κρέας με άσπρο κρέας και ψάρι
  • Μετριάστε τη χρήση τροφών με συντηρητικά και πρόσθετα
  • Περιορισμένη χρήση του καφέ
  • Προσοχή στις τροφές που παρουσιάζουν μούχλα γιατί δημιουργούνται μυκοτοξίνες
  • Αποφύγετε την υπερκατανάλωση αλκοολούχων ποτών
  • Στα φαγητά μην χρησιμοποιείτε πολλά καρυκεύματα
  • Οι ξηροί καρποί να φυλάγονται σε ξηρό και όχι θερμό περιβάλλον για να μη δημιουργούνται αφλατοξίνες
  • Εντάξτε στην καθημερινότητα σας κάποια μορφή άσκησης

 

*Σιταρόχορτο, η αμβροσία των θεών

Το σιταρόχορτο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πάρα πολύ διάσημο για τις εξαιρετικές ευεργετικές του ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Είναι πολύ απλό στην παρασκευή του και εξαιρετικά φθηνό. Είναι το μοναδικό προϊόν που γνωρίζει ο άνθρωπος που έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τον οργανισμό μας από βαριά μέταλλα, νεκρά κύτταρα, νεκρές μεμβράνες και τοξίνες που συσσωρεύονται στους πόρους του παχέος εντέρου για χρόνια. Αποτοξινώνοντας και τρέφοντας τον οργανισμό μας συγχρόνως επέρχεται η εξισορρόπηση της υγείας μας.

35 Χρήσεις του Σιταρόχορτου (ΧΛΩΡΟΦΥΛΛΗ)

1) Η χλωροφύλλη είναι αντιβακτηριακή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά και εξωτερικά για θεραπεία.
2) Ο Δρ. Jenssen M.D. είπε μεταξύ άλλων ότι χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να αφομοιωθεί ο χυμός χλωροφύλλης από τον ανθρώπινο οργανισμό και ότι αυτό γίνεται χωρίς κόπο.
3) Η χλωροφύλλη από σιταρόχορτο αναπλάθει το αίμα. Έρευνες σε πειραματόζωα με αναιμία έδειξαν μετά τη χρήση χλωροφύλλης ότι ο αιματοκρίτης επέστρεψε στα φυσιολογικά όρια μέσα σε 4 – 5 ημέρες.
4) Αγρότες τάισαν ανίκανα βόδια κα αγελάδες με σιταρόχορτο και επανέκτησαν την γονιμότητα τους. Το περιεχόμενο υψηλής ποσότητας μαγνησίου στη χλωροφύλλη χτίζει ένζυμα και αναπλάθει τις σεξουαλικές ορμόνες, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει στον ανθρώπινο οργανισμό.
5) Χλωροφύλλη μπορεί να εξαχθεί ατό πολλά φυτά, η χλωροφύλλη όμως από σιταρόχορτο είναι ανώτερη διότι είναι η μόνη που περιέχει πάνω από 100 στοιχεία που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός και είναι μη τοξική σε οποιαδήποτε ποσότητα σε σύγκριση με τη χλωροφύλλη από φύλλα πολλών δέντρων όπως π.χ. φύλλο ελιάς, ελάτου, πορτοκαλιάς. Είναι αξιοσημείωτο ότι και τα ζώα δεν τρώνε αυτά τα φύλλα λόγω πιθανής τοξικότητας.
6) Το σιταρόχορτο συντηρεί επιτυχώς όλα τα φυτοφάγα ζώα στον πλανήτη για αιώνες.
7) Η Δρ. Γουιγκμορ βοηθούσε κόσμο να θεραπευτεί από χρόνιες και ορατές ασθένειες χρησιμοποιώντας σιταρόχορτο εδώ και 30 χρόνια
8) Ο χυμός χλωροφύλλης ανάπλαθε τους ιστούς.
9) Είναι ο ανώτερος αποτοξινωτικός παράγοντας που γνωρίζει ο άνθρωπος σε σύγκριση με άλλους χυμού πράσινων λαχανικών ή καρότου. Ο Δρ. ΤΗΟΜΑS, συνεργάτης της Δρ. Γουίγκμορ, έδειξε ότι 7 κιλά φρέσκου σιταρόχορτου ισοδυναμεί με 170 κιλά από τα καλύτερα Φρέσκα λαχανικά όπως καρότο, μαρούλι, σέλινο κ.λ.π.
10) Το σιταρόχορτο περιέχει οξυγόνο όπως όλα τα φυτά που περιέχουν χλωροφύλλη. Και όπως είναι γνωστό ο εγκέφαλος και τα αγγεία λειτουργούν στο μάξιμουμ μέσα σ’ ένα περιβάλλον υψηλό σε οξυγόνο.
11) Η χλωροφύλλη σιταρόχορτου εξουδετερώνει τοξίνες που βρίσκονται μέσα στον οργανισμό μας.
12) Καταπολεμά τους όγκους
13) Βελτιώνει το ζάχαρο στο αίμα μας (διαβήτη) ειδικά όταν συνδυάζεται με ωμές “ζωντανές τροφές”
14) Στο περιοδικό American Surgeons Journal ο Δρ,Benjamin Cluskin συνιστά χλωροφύλλη για κακοσμία σώματος, μολύνσεις, πληγές, χρόνια ιγμορίτιδα, φλεβίτιδες και κολπικές μολύνσεις, επίσης εξαφανίζει αιμορροΐδες
15) Λειτουργεί σαν καθαρτικό, επίσης χρησιμοποιείται και σαν αποσμητικό
16) Μόνο μία μικρή ποσότητα στον ανθρώπινο οργανισμό, προλαμβάνει και διατηρεί υγιή δόντια
17) Κρατώντας το χυμό σιταρόχορτου για 6 λεπτά στο στόμα σταματάει τον πονόδοντο, απορροφά τις τοξίνες και συσφίγγει τα χαλαρά ούλα
18) Γαργάρα για ερεθισμένες αμυγδαλές,
19) Εξαλείφει την πυορία, Πολτός σιταρόχορτου μαζί με το χυμό του στην πάσχουσα περιοχή ή το μασάμε και φτύνουν τον πολτό.
20) Πίνουμε σιταρόχορτο για δερματικά προβλήματα όπως ψωρίαση και έκζεμα.
21) Προλαμβάνει το άσπρισμα των μαλλιών και επαναφέρει το φυσικό χρώμα ειδικά όταν οι συνδυάζεται με “ζωντανές τροφές*»
22) Μπορεί και κάποιος να νοιώσει άμεση ενέργεια, αντοχή και την αίσθηση της ευφορίας.
23) Βελτιώνει την πέψη
24) Μοναδικό για αιματολογικές παθήσεις όλων των ειδών λίγο της υψηλής περιεκτικότητας σε ένζυμα ειδικά όταν συνοδεύεται από ωμή ζωντανή διατροφή
25) Τέλειο για καθαρισμό δέρματος, απορροφάται από το δέρμα και το τρέφει. Στο μπάνιο ρίχνουμε στο σώμα μας φρέσκια χλωροφύλλη για15-20 λεπτά και ξεπλένουμε.
26) Στην δυσκοιλιότητα είναι το τέλειο και κρατάει το έντερο χαλαρό.
27) Βοηθάει τις λειτουργίες της καρδιάς, το αρτηριακό, τα εντόσθια, την ουρήθρα και τους πνεύμονες.
28) Διαλύει ουσίες στους πνεύμονες που έχουν δημιουργηθεί από διάφορα οξέα (μονοξείδιο του άνθρακα) κ.λ.π.
29) Ρίχνει την πίεση γιατί βοηθάει στην συντήρηση των αγγείων.
30) Το σιταρόχορτο αναζωογονεί τα γερασμένα κύτταρα,αντιστρέφει τη γήρανση και μας κάνει να νοιώθουμε πιο ζωντανοί
31) Ενεργοποιεί το θυρεοειδή κατά της παχυσαρκίας.
32) Θεραπεύει την ακμή.
33) Καταπραΰνει και θεραπεύει κοψίματα, καψίματα, δηλητηριώδη, κισσούς, μύκητες ποδιών, τσιμπήματα εντόμων, πληγές κλπ
34) Ανακουφίζει από εγκαύματα ηλίου.
35) Στα μαλλιά μασάζ πριν το λούσιμο, εξαλείφει πιτυρίδα και φαγούρα

 

Πως παρασκευάζεται;

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι παρασκευής του σιταρόχορτου, όμως εδώ θα αναφέρουμε αυτή που έχουμε δοκιμάσει….

Υλικά:

2 ζαρτινιέρες
σπόρους σταριού (εάν είναι δυνατόν να είναι φρέσκος)
χώμα με πολύ τύρφη (όλα τα φυτώρια έχουν)
Γεμίζουμε την μισή ζαρτινιέρα με χώμα, ρίχνουμε τους σπόρους και ρίχνουμε και το υπόλοιπο χώμα μέχρι επάνω. Ποτίζουμε καλά και σκεπάζουμε την ζαρτινιέρα με κάτι ώστε να υπάρχει πλήρες σκοτάδι και την τοποθετούμε σε σκιερό μέρος.
Μετά από εφτά μέρες, την ξεσκεπάζουμε και ήδη θα έχουν αρχίσει να πετάγονται οι βλαστοί.
Αφήνουμε τους βλαστούς λίγο να μεγαλώσουν μέχρι 10 – 15 εκατοστά περίπου.
Πιάνουμε μια μικρή τούφα από πάνω, την κόβουμε και την βάζουμε σε έναν αποχυμωτή, ή μίξερ με ένα ποτηράκι του κρασιού νερό.
Το στραγγίζουμε και είναι έτοιμο να το πιούμε.
Σχεδόν σε ένα μήνα οι βλαστοί θα αρχίσουν να κιτρινίζουν, προνοήστε ώστε πριν χαλάσουν να έχετε βάλει την δεύτερη ζαρτινιέρα για να μην ξεμένετε ποτέ.

 

Πηγή πληροφοριών για το σιταρόχορτο: enallaktikidrasi.com 


αλλάΖΩ | Διαιτολογικό Γραφείο
Τσολάκη Μαρία Διατροφολόγος - Διαιτολόγος
Μαλακούση 10 (1ος όροφος), Βέροια
Τηλ. 2331021721, 6945084130

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69