Παρουσίαση Μοναστηριακών Συνταγών από τους σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Βέροιας στο Σπίτι των Βλάχων
- Γράφτηκε από τον/την Μαρία Τριγώνη
Παρουσίαση Μοναστηριακών Συνταγών από τους σπουδαστές της ειδικότητας "Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (chef)" Α΄ εξαμήνου του ΙΕΚ Βέροιας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βέροιας.
Η αγιορείτικη κουζίνα είναι αξιολογότατη, λιτή, νόστιμη, με συνταγές ωφέλιμες για την υγεία. Βασίζεται στα λαχανικά, τα όσπρια και ότι προσφέρει η θάλασσα που περιβάλλει το Άγιο Όρος.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
17.30 - 18.00 Προσέλευση
18.00 - 18.05 Σύντομη παρουσίαση εκδήλωσης από τον Γιώργο Δούλαλα αντιπρόσωπο του τμήματος
18.05 - 18.20 Χαιρετισμοί Επισήμων
18.30 - 18.30 Χαιρετισμός Νίκου Νικολόπουλου Διευθυντή Δ.ΙΕΚ Βέροιας
18.30 - 18.40 «Περί Νηστείας» από τον Αρχιμ. Πορφύριο Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τίμιου Προδρόμου Βέροιας
18.40 - 19.00 Παρουσίαση για την «ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ» από τον κ. Νικόλαο Ροδοπαίο
19.20 - 19.20 Παρουσίαση εδεσμάτων - συνταγών
19.20 - 20.30 Γευσιγνωσία εδεσμάτων - Μπουφές
20.30 Πέρας εκδήλωσης