Μαθητές του Δ.ΙΕΚ Βέροιας εκπαιδεύτηκαν στο κρεοπωλείο Butcher Shop (φωτογραφίες)
- Γράφτηκε από τον/την Μαρία Τριγώνη
Οι μαθητές του Δ.ΙΕΚ Βέροιας, του τμήματος Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης - Αρχιμάγειρας (chef), μαζί με τους καθηγητές τους Ιωακειμίδη Κωνσταντίνο και Τσίτση Ελένη, επισκέφθηκαν την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, το κρεοπωλείο Butcher Shop στο κέντρο της Βέροιας.
Εκεί ο υπεύθυνος της επιχείρησης, ο κρεοτέχνης Μιχάλης Τουτουντζίδης ενημέρωσε τους σπουδαστές για τον τρόπο που γίνεται ο τεμαχισμός των κρεάτων.
Σε ζωντανή επίδειξη τους έδειξε τα μέρη και τις ονομασίες του μοσχαριού, ενώ παράλληλα τους ενημέρωσε ποια κομμάτια του κρέατος είναι ιδανικά για κάθε τρόπο μαγειρέματος, ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα, χωρίς να καταστρέφεται η πρώτη ύλη.
Οι καθηγητές και ο κρεοτέχνης απάντησαν στις ερωτήσεις των μαθητών, δίνοντάς τους τις απαραίτητες πληροφορίες για τις τεχνικές επεξεργασίας των κρεάτων.