tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Ολοκλήρωση 13ήμερης ροής Erasmus+ στην Πορτογαλία από τον Τομέα Οικονομίας του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας

Ο Τομέας Οικονομίας και Διοίκησης του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας ολοκλήρωσε ροή στην Πορτογαλία στο πλαίσιο του Erasmus+. Η μετακίνηση, διάρκειας 13 ημερών (16-28 Φεβρουαρίου 2024), πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διαπιστευμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης Erasmus+ KA1 του σχολείου, με τίτλο «Παραγωγή και προώθηση τοπικών προϊόντων μέσα από Κοινωνικές-Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις».

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Ι.Κ.Υ. Συντονιστής του προγράμματος ήταν ο εκπαιδευτικός Νίκος Αντωνιάδης, ενώ συνοδός εκπαιδευτικός ήταν ο Μανώλης Παρασκευόπουλος.

Η μετακίνηση περιλάμβανε πέντε ημέρες στο Πόρτο και έξι ημέρες στη Λισαβόνα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν χώρους παραγωγής διαφορετικών τοπικών προϊόντων, όπως οινοποιεία, κονσερβοποιείο σαρδέλας, σοκολατοποιία, ζυθοποιία και μονάδες παραγωγής αναψυκτικών. Παράλληλα, επισκέφθηκαν χώρους έκθεσης και προώθησης τοπικών προϊόντων, όπως κρασί, κονσέρβες, φελλό, κακάο, μπύρα και πλακάκια. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, γνώρισαν τεχνικές δημιουργίας και ενίσχυσης της εμπορικής ταυτότητας, καθώς και μεθόδους προβολής που προσδίδουν νέα εικόνα σε παραδοσιακά προϊόντα. Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι επισκέψεις στα οινοποιεία και την ένωση παραγωγών του διάσημου κρασιού Πόρτο, όπου μελετήθηκε η μακραίωνη διαχείριση της παραγωγής του.

Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας, οι μαθητές είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν πολιτιστικά μνημεία και μουσεία πορτογαλικής τέχνης, καθώς και να πραγματοποιήσουν εκδρομή στο δυτικότερο άκρο της Ευρώπης, στις ακτές του Ατλαντικού.

Το πρόγραμμα αυτό προσέφερε πολύτιμες γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς-συνοδούς, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους σχετικά με την παραγωγή και προώθηση τοπικών προϊόντων, αλλά και την ιστορία και τον πολιτισμό της Πορτογαλίας.

meta morfo22

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69