Μελισσοκομικά είδη με την σφραγίδα Apifonda
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης
Όσοι αγαπούν το μέλι, είναι σίγουρο ότι μπορούν να ξεχωρίζουν τα ποιοτικά μελισσοκομικά προϊόντα από αυτά που είναι αμφίβολης ποιότητας.
Η γνωστή άγνωστη θαυματουργή τροφή
Είναι κοινώς αποδεκτό, ότι η καλύτερη μελισσοτροφή σε όλον τον κόσμο, είναι αυτή που φέρει τον τίτλο ΑPIFONDA. Πρόκειται για ένα γερμανικό προϊόν το οποίο εδώ και πολλά χρόνια έχει τα σκήπτρα και γίνεται επιλογή για τους περισσότερους μελισσοκόμους.
Η συνταγή που κάνει τα προϊόντα αυτά να είναι άψογα, κρατιέται μυστική και δεν φανερώνεται.
Η μέλισσα από τον ίδιο της τον οργανισμό, φέρει ένα ένζυμο, το οποίο ονομάζεται ιμβερτάση. Αν μία μέλισσα λάβει ιμβερτάση, χωρίς να την φτιάξει μόνη της τότε αυτό είναι σαν να της δίνουμε αναβολικά.
Δηλαδή, οι μέλισσες με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να πιάσουν ένα καλό μέσο όρο ζωής και καλή ποιότητα μελιού. Έτσι οι ειδικοί θα έπρεπε να βρουν ένα πολύ καλό προϊόν το οποίο οι μέλισσες να το λαμβάνουν εύκολα.
Πως προέκυψε λοιπόν το Apifonda;
Ύστερα από έρευνες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τροφή πρέπει να αποτελείται από ζάχαρη και μάλιστα από κόκκους, οι οποίοι να καλύπτονται από ένα λεπτό στρώμα σιροπιού, ώστε να το τρώνε οι μέλισσες, χωρίς οι κόκκοι να λιώσουν.
Όταν πρόσθεσαν σε αυτό το μείγμα το ένζυμο της ιμβερτάσης, τότε προκλήθηκε διάσπαση της ζάχαρης. Έτσι το προϊόν από μόνο του παρέμεινε μαλακό και προέκυψε το Apifonda.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μελισσοκομικά προϊόντα και μελισσοτροφές, κάντε κλικ εδώ .