Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δοκίμασε την Ρουμλουκιώτικη Κουζίνα στο Φεστιβάλ Σίφνου
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης
Ολοκληρώθηκε εχθές 20/9/2024 με επιτυχία η δεύτερη μέρα του 16ου Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας με την επωνυμία "Νικόλαος Τσελεμεντές" στη Σίφνο συνεχίστηκε με έντονο ενδιαφέρον και γαστρονομικές εκπλήξεις.
Στο περίπτερο της διοργάνωσης, το οποίο είχε στήσει η Ημαθιώτικη αποστολή, παρουσιάστηκαν αυθεντικά πιάτα της ρουμλουκιώτικης κουζίνας, αναδεικνύοντας τη μοναδική γαστρονομική παράδοση του τόπου μας.
Η γνωστή σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου επισκέφθηκε το περίπτερο και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους ντόπιους μάγειρες και τους επισκέπτες. Συζήτησαν για την τοπική κουζίνα του Ρουμλουκιού, τη σημασία της διατήρησης των παραδοσιακών συνταγών και τη συμβολή της τοπικής γαστρονομίας. Η κυρία Μπαρμπαρίγου τόνισε την ανάγκη για ανάδειξη της αυθεντικότητας της Ρουμλουκιώτικης κουζίνας, προτείνοντας τρόπους με τους οποίους οι τοπικές συνταγές μπορούν να αναβαθμιστούν και να παρουσιαστούν σε ένα ευρύτερο κοινό.